4 Aralık 2016 Pazar



ANNE KURABİYESİ

   Kurabiyenin oluşumu tamamen şans eseri olarak ortaya çıkmaktadır. Önceki dönemlerde kullanılmakta olan bir çeşit termometre görevi gören kurabiyeler hamur şeklinde hazırlanarak ekmek fırını ve benzeri alanlarda ekmekleri fırına sürmeden önce fırının ısınıp ısınmadığını kontrol etme amaçlı yapılmaya başlanmıştır. 
      İlk olarak ısı ölçmede ve fırının sıcaklığını kontrol edilmekte olan kurabiyeler sonrasında ise ilk olarak M.S 7 yüz yılda oluşturulmaya başlanarak çikolatalı ve benzeri şekilde denenmeye başlanmıştır. Sonrasında ise 17 ve 18. yüz yılda sürekli olarak değişik şekillerde ve tatlarda üretilerek günümüze kadar gelmiş bulunmaktadır. 
     Bayanların her zaman evlerinde hazır olarak bulundurdukları bir kaç çeşit kurabiye tarifi mevcut olmaktadır. Günümüze kadar sürekli olarak ygulanmakta olan ve değişime uğrayan kurabiye tarifleri sürekli farklı malzemeler ve eklemeler eksiltmeler ile keşfedilerek hazırlanmıştır. Her ülkenin kendi geleneğine ve damak tadına hitap eden kurabiye çeşitleri bulunmaktadır. Her ülke kendi kurabiye malzemelerine farklı farklı maddeler katarak kendine özgü tarifleri ve malzemeleri ön plana çıkarmaktadır. 
     Örnekle açıklayacak olursak Hollanda ve Almanya ülkesinde bol tereyağlı kurabiyeler üretilmekte iken Amerika'da ise bol çikolatalı kurabiyeler daha fazla üretilmektedir. Kurabiye çeşit ve farklılıkları giderek gelişen teknolojimiz sayesinde daha farklı bir boyut kazanmıştır. 
  Ülkemiz dahil tüm teknoloji kullanımı yapan ülkeler internet üzerinden birbirinden farklı deneyimdeki kurabiye çeşitlerini web siteler üzerinden paylaşımda bulunarak farklı ve lezzetli bir çok tarifi ortaya çıkarmaktadır. Böylelikle her birey farklı çeşit ve tada sahip kurabiye tarifi ile mükemmel buluş ve tariflere yer vermiş olmakta.

Yine bitmek tükenmek bilmeyen yazma isteği. İki cümleyi yan yana getiremeyecek kadar da yorgunluk. Ne büyük çelişki. Neredeyse bir yıldır u...